Ταβέρνα Λιμναία

Σε ένα καταπράσινο κήπο απέναντι απο την θάλασσα σας προσφέρουμε ελληνικό παραδοσιακό σπιτικό φαγητό.
Η ικανοποίηση της επιλογή σας είναι η δική μας αποζημίωση για την προσπάθειά μας.

Ερμιόνη Τσιρογιάννη


Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Σουτζουκάκια της κυρίας Ερμιόνης

Υλικά που χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο - χοιρινό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κουτ.γλυκού κύμινο
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουτ.σούπας κοφτή τοπατοπελτέ ΚΥΚΝΟΣ
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • λάδι ηλιέλαιο
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο ή φυτίνη
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
Προετοιμασία:

  • Βάζουμε σε ένα  μπωλ τον κιμά, τρίβουμε το 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και 1 κουτ. γλυκού κύμινο.
  • Ζυμώνουμε το παραπάνω μείγμα και πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα σουτζουκάκια.
  • Αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά, χωρίς να τηγανιστούν εντελώς, είναι έτοιμα όταν το χρώμα τους γίνει ανοιχτό καφέ.
  • Σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές βούτυρο ή φυτίνη ρίχνουμε 1 κρεμμύδι χοντροτριμμένο κ 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη και σωτάρουμε
  • Σ'ένα μπωλ τρίβουμε τις ντομάτες κ ανακατεύουμε κ τον πελτέ.
  • Όταν ξανθύνει το κρεμμύδι που σωτάρουμε ρίχνουμε το μείγμα της ντομάτας καθώς και αλάτι, πιπέρι το υπόλοιπο κύμινο και 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό.
  • Αφήνουμε να βράσει, όταν η σάλτσα μας ειναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σουτζουκάκια.
  • Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά σε χαμήλή φωτιά ...και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

  • Τα σουτζουκάκια μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μακαρόνια, ρύζι σπυρωτό ή πατάτες τηγανιτές!
  • Προτιμώ το βούτυρο σε νοστιμιά σε σχέση με τη φυτίνη!!

Καλή σας Όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου